HEVOSET JA PONIT

               Ratsastuskeskus Fenixissä asuu opetushevosten lisäksi myös ykstyishevosia ja muitakin karvakorvia. 

               Tästä pääset tutustumaan tallimme ihaniin asukkaisiin. 

OPETUSHEVOSET JA PONIT 

Kosken Solina on kaunis liinakko suomenhevonen ja tallimme ehdoton luottoratsu, joka tykkää reippaasta menosta. 

Blondi on monipuolinen harrastekaveri, jonka kanssa sujuu maastoilu, vikellys, hiihtoratsastus kuin ajaminenkin.  Koulua Blondi taitaa vahvan heB tasolla ja joitakin heA:n liikkeitä. Esteetkin on nuorena ylittynyt sujuvasti. 

Viirturi "Viiru" on tallimme toinen reipas ja hieno suomenhevonen! Viiru on kiltti kaikissa tilanteissa, ja tykkää reippaasta menosta!


Tämä upea poika on tällä hetkellä He. B tasolla, mutta kehittyy koko ajan! Estepuolella hän on kilpaillut 80cm jag hypänyt kotona n. 100cm! Viiru on iloinen poika joka rakastaa ihmisiä ja liikuntaa.


Top Gun "Toppen" on tallimme isoin opetushevonen, joka koostaan huolimatta on kaikentasoisten ratsastettavissa. 

Toppen on tehnyt nuorena uraa estehevosena ja esteet on menneet sujuvasti ratana 120cm tasolla. Toppen on myös toiminut Annikan luottohevosena estenäyttökokeissa ratsastuksenopettaja koulutuksessa hyvällä menestyksellä vaikka tehtävät olivatkin haasteellisia ja esteet suuria... (vain Annikan mielestä, Toppen oli parhaimmillaan silloin) 

Kouluratsastus ei ole se Toppenin "juttu"  vaikka osaakin heA:n asiat ja pikkusen lisää. Parhaansa kouluratsastuksessa antaakseen Toppen vaatii jo ratsastajaakin tekemään samoin ja mielellään hieman enemmänkin. 

Vera Fan`t Haskerfjilt "Vera" on tallimme ainut Hollanin musta helmi eli friisiläinen. 

Vera on kaunis kuin karkki ja yleensä hurmaava ja kiltti, mutta tammapäivinä osaa myös olla luonteikaskin.  Ratsastessa Vera on yleensä hieman mukavuudenhaluinen ja vaatii ratsastajaansa työskentelemään kanssaan antaakseen itsestään ulos sitä potentiaalia mitä omaa.  Koulua Vera menee tällä hetkellä heB tasolla opetellen kuitenkin kokoajan lisää. Esteetkin sujuvat Veralta hyvin ja innokkaasti ,joskin usein hieman omintakeisella tyylillä.

Velyke "Vella" on kirjava liettuan puoliverinen, joka nuoresta iästään huolimatta on paneutunut opetushevosen tehtäviin suurella sydämmellä ja pienellä pilkkeellä silmäkulmassa.   Vella tykkää olla huomion keskipisteenä.

Koulua Vella on ehtinyt jo kilpaillakin heB tasolla ja esteet sujuvat ratana 80/90cm ja valmennuksissa on mennyt isompiakin tehtäviä. 

Heden`s Euphoria "Effi" on kirjava Tanskan puoliverinen ja tallimme "varsa" vaikka onkin samanikäinen kuin Vella niin on ratsastuksellisesti Vellaa jäljessä. 

Effi omaa hienot liikkeet ja nykyään sujuu jo puomien /esteidenkin ylitys  siinä 50/60cm tasolla, kapasiteettiä löytynee varmasti esteillekin jahka Effi saa oman "estesilmänsä" oikein suhteutettua esteiden kokoon ja haastavuuteen. 

Perusjärkevä Effi on kiinnostunut kaikesta ja kaikista joskus kuitenkin omaa hyvän mielikuvituksen, nähden maneesin kulmissa niitä kuuluisia "vihreitä ukkoja".  

Effi on tällä hetkellä vain kokeneempien ratsastajien ratsuna tunneilla. 

Oslas  "Chance" on liettuan puoliverinen ratsuruuna, joka on opetusmestari niin koulussa kuin esteilläkin olematta kuitenkaan automaatti vaan antaa onnistumisen elämyksia ratsastajalle vasta oikeista avuista. Koulua Chance menee VaB/ A:n liikkeet sujuvasti sekä esteillä on edellisessä kodissa treenannut ja kilpaillut aina 130cm tasolla asti. 

Chance on kiltti, mutta omaa hieman kilpahevosen luonnetta eli ei ole vielä ihan vähemmän ratsastaneiden ratsu.

Quartz Minotiere "Kinkku" on opetusmestari myös niin koulussa kuin esteilläkin kuten kaverinsa Chance. Kinkku taitaa koulussa kaikki Inter I liikkeet ja esteet on nuorudessa sujunut 145cm tasolla. 

Kinkku on usein hieman diesel, mutta kun Kinkun saa hereille niin alkaa se jo esittämään osaamistaankin. Kinkunkin nuoruus on mennyt estehevosen uralla niin kouluratsastus ei aina maita Kinkulle samalla tunteella kuin esteet ,joita kohti Kinkku porhaltaa korvat töttöröllä ja silmät innosta kiiltäen. 

Kinkku viihtyy myös hoidettavana ja on kiltti kaikessa puuhastelussa.  Tekee tarvittaessa tunteja kaikentasoisten kanssa.

Armani III on connemara ruuna, josta on moneksi.  Armani taapertaa tunneilla turvallisena alkeisratsuna siinä missä myös isommilla esteillä saattaa syttyä oikeaksi kuumaksi estehirmuksi. 

Perusasenne Armanilla kuitenkin on ettei sitä turha kiire vaivaa ja antaakin ratsastajalle mahdollisuuden myös urheilusuorituksiin selässään,jotta esittäisi kaiken osaamansa jota riittää kyllä. Eli Armani osaa heA.n liikkeet ja esteet sujuvat 80/90cm tasolla mukavasti ja isommat sitten saattavat herättää sen "estehirmun" .

Suzuki "Kiki" on toinen tallimme eestiläisistä ratsuponeista. Kiki on ison poninkokoinen pirteä ja aina innokas menijä. Kikin kanssa ei useinkaan aika pääse käymään pitkäksi ja onkin suosiossa sellaisten ratsastajien keskuudessa, jotka tykkäävät vauhdin hurmasta ja herkemmistä poneista. 

Koulua Kiki taitaa heA:n verran ja esteet sujuvat sujuvasti 80/90cm tasolla tosin edellisessä kodissaan hypännyt isompiakin ratoja. 

Musu on tallimme "hukka pätkä" ja kiistaton maskotin viranhaltija. Musu on yhtä korkea kuin leveäkin ja hyvin ylpeä siitä. Musun elämäntehtävänä on viihdyttää tallilaisia erilaisilla kujeilla ja onkin aika haka karkailemaan, jos siihen vain antaa pienenkään mahdollisuuden.

Zoletta UW " Hönö" on Annikan oma pikku draama queen ja prinsessa jonka patjan alla usein tuntuu löytyvän se kuuluisa herne.  

Hönö rakastaa huomiota ja rapsutuksia (+porkkanoita) ja onkin niiden eteen valmis tekemään melkein mitä vain. 

Hönö on kiltti touho, herkkäluonteinen sekä upealiikkeinen ja nättikin on eli aivan mainio aihio kouluhevoseksi johon edetäänkin rauhallisesti.

Hönö on hyvä opettamaan miten kehittää ratsastajan kärsivällisyyttä sekä apujen keveyttä sekä nopeutta, koska voimalla Hönön kanssa nousee heti seinä vastaan .

Hönö ei käy tunneilla vaan keskittyy Annikan koulutttamiseen tavoilleen          ( siinähän sitä työtä riittääkin yhdelle hevoselle ) ja kenties tulevaisuudessa toivottavasti myös mammailuun. 

Lexi tallin liikkuva valvontajärjestelmä joka toimii 24/7 ja Annikan halinalle (Lexin mielestä ihan karmeeta)  ja silmäterä. Lexin päivä sujuu joutuisasti vahtien pihan liikennettä maassa ja taivaalla. Tasapuolisesti haukku muistutuksen saa siitä ken on paikan itseoikeutettu kuningatar niin autot, jalankulkijat kuin linnutkin, Musua unhoittamatta . 

Kissa kolmikko Pepsi, Max ja Lupu ovat tallin hiirien ja muiden pieneläinten kauhu.  Kolmikko hoitaa hommansa hienosti ja kutsumattomia vieraita ei nurkissa pyöri.  Lupu on ottanut lisätehtäväkseen toimia tunneilla apuopettajana ja välillä myös järjestää tuntilaisille lisää säpinää hyppien seinien välissä ylös/alas tai löntystellessä kaviouralla. 

YKSTYISHEVOSET

Royal Charme "Rolle" 

Rolle on iso, kiltti ruuna jonka omistaa Eva ja Mimmi. Rolle on kouluhevonen, jolla on "vanhoilla" päivillä alkanut ura  estehevosena. Rolle hyppää sujuvasti 100/110cm rata, ja yksittäisiä isompiakin. Rolle on Evan ja Mimmin kilpahevonen.  Koulukilpailussa hän menee tällä hetkellä He.A, mutta osaa enemmänkin. Estepuolella hän kilpailee tällä hetkellä 90cm tasolla.


Helmori

Harmony "hani"