Tallimme toiminnasta 

Tallillamme käy paljon mukavia , iloisia ja aina valmiita auttamaan olevia ihmisiä eli kysythän  heti , jos tarvitset apua tai olet epävarma jostain asiasta autamme mielellämme .

Tallillamme hevoset viettävät mahdollisimman hevosille luonnonmukaista elämää eläen laumassa, jos siihen vain soveltuvat . Pyrkimyksenä on, että jokaisella opetushevosella olisi ainakin tarhakaveri ellei laumassa eläminen suju . 

Hevosemme viettävät aikaansa suurilla laitumilla, joita tallilla on noin 10 ha edestä. Toki osa alueesta on lohkottu pienemmiksi, jotta kaikki laiduntamaan kykenevät hevoset pääsevät nauttimaan kesällä tuoreesta heinästä, kesästä ja kärpäsistä. 

Hevosiamme hoidetaan huomioiden niiden lajityypillistä käytöstä sekä jokaisen hevosen erityispiirteet. Edellämainitut asiat  huomioidaan myös, kun hevosia jaetaan ratsastustunneille. Jokaisella hevosella on omanlaisensa luonne, käyttäytymin ,erilainen koulutustaso ja kaikki hevoset eivät ole kaikkien ratsastajien suosikkeja, mutta jokainen hevonen voi kuitenkin opettaa jokaiselle ratsastajalle jotain ,jos vain ratsastaja on valmis ottamaan sen opin vastaan. Tallillamme tapaat

Tallillamme käy paljon mukavia,iloisia ja aina valmiina auttamaan olevia ihmisia , kysythän rohkeasti vain, jos jokin asia askarruttaa tai tarvitset apua .

Tallin toiminnasta ja ratsastuksenopettamisesta vastaa tallin omistaja ja ratsastuksenopettaja Annika Saarnio.  

Annika on viettänyt lähes koko elämänsä hevosten kanssa ja omia hevosia on ollut näiden vuosien aikana useita ja kokemusta niiden hoitamisesta, kouluttamisesta sekä ratsastamisesta on kerääntynyt paljon. Tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta on kiittäminen Annikan  vanhempia ja etenkin isovanhempia, jotka sen ensimmäisen oman hevosen hankki pihaansa Annika iloksi ja opettivat hevosmiestaitoja. 

Annikalla on myös taustalla seuraavia koulutuksia: Koulutetun hierojan ammattitutkinto, hevoshierojan tutkinto, sairaahoitajan ammattitutkinto sekä ratsastuksenohjaajan sekä ratsastuksenopettajan ammattitutkinto. Lisäksi Annika päivittää aktiivisesti omaa osaamistaan erilaisten kurssien ja klinikoiden avulla. 

Tällä hetkellä Annikan projektiratsuna toimii Zoletta alias Hönö.

Voima nelikkö Annika taustalla

Ilman näitä seuraavia henkilöitä en olisi tässä missä olen nyt .... toteuttamassa lapsuuden suurinta haavetta oman tallin pitoa tässä mittakaavassa missä se nyt on .  Kiitos heille tästä korvaamattomasta avusta arjen, force majeure-tilanteiden ja juhlan keskellä.! 

Hannele Saarnio

Annikan äiti toimii leirien koordinaattorina sekä leirien aikana yhdessä mummin kanssa vastaavat maukkaasta ruuasta. Leirien ulkopuolella Hannele auttaa kaikessa pikku ja hieman isommassakin puuhassa ja ongelmassa.

Eija Leijamaa 

Annikan mummi on myös aina tarvittaessa mukana tallin arjessa neuvonantajan ominaisuudessa ja mummin resepteillä tehdään hyvää ja maistuvaa kotiruokaa leiriläisille. Mummi auttaa myös kaikissa käytännön asioissa  ja ongelmissa tarvittaessa. 


Taisto Leijamaa 

Annikan ukki , jonka ansiosta oikeastaan tähän asti on koskaan päästy. Hän vastasi Annikan "hevoshulluuden" tukemisesta nuoruus vuosilla ja nyt myöhemmin "haaveista totta osion"  eli tallin ja maneesin rakennustöiden sujuvuudesta sekä neuvojen antamisesta aina teknisten ongemien ilmetessä koneiden, laitteiden jne. kanssa.

Antti Saarnio

Annikan pikku veli, joka tahtomattaan pääsee mukaan vaikuttamaan tallin toimintaan tai lähinnä sen toimimattomuuteen ongelmien ilmetetessä hätäpäivystäjän ominaisuudessa. Eli silloin, kun ei enään Annikan omien tietojen,taitojen ja kokeilujenkaan jälkeen jokin asia toimi silloin kilautetaan kiireellä Antille ja saadaan useimmiten hyvin simppeli ja toimiva neuvo ongelmaan ja ellei niilläkän vielä homma toimi niin Antti saapuu pelastamaan Annikan ja hepat pulasta. 

TEAM FENIX

Tallissa käydessäsi tapaat varmasti myös seuraavia henkilöitä arkisissa askareissaan tai treeneissään. Myös he ovat innokkaita auttamaan ja neuvomaan tarvittaessa juuri sinua niissä tilanteissa missä koet apua tarvitsevasi. 

Tallillamme on seniori ja juniori ratsastajia ,jotka valmentautuvat ja kilpailevat aktiivisesti.  Tässä hieman tietoa heistä ja heidän ratsuistaan. Tallimme ratsukoita saa  morjestaa ja kannustaa niin kilpailuissa kuin treeneissäkin. Haluatko kenties itsekin liittyä Team Fenixiin ja aloittaa valmentautumisen ja kilpailemisen tai vaikka vain kisoissa avustamisen ja kannustamisen, jos haluat ota yhteyttä Annikaan. Eva ja Vella
Eva ja Vella

Eva Nyman 

Elle ja Kinkku
Elle ja Kinkku

Elle-Kari Mund 

Emma ja Kiki
Emma ja Kiki
Mimmi ja Rolle, Vella, Toppen
Mimmi ja Rolle, Vella, Toppen

Emilia "Mimmi" Toivola

Elin ja Chance
Elin ja Chance

Elin Grune

Emma Nyman